< Takaisin

Tavara-auton renkaat

Kulutuskestävyys tärkeintä

Tavara-auto on tarkoitettu kuormien kuljetukseen, joten tavara-autoihin tarkoitettujen renkaiden on oltava kestäviä niin kulutuksen kuin niihin kohdistuvan painon suhteen. Tavara-autojen renkaiden on oltava ajo-ominaisuuksiltaan jatkuvaan ammattikäyttöön sopivia. Kulutuskestävyys on yksi tavara-auton renkaiden tärkeimmistä valintakriteereistä.

Usein tavara-auton renkaissa on vahvistettu kylkirakenne. Maksimikestävyys voidaan varmistaa kiviä poistavalla kulutuspintaseoksella ja muotoilulla. Optimoitu palojen jäykkyys ja renkaan kosketuspinta lisäävät turvallisuutta ja parantavat ajo-ominaisuuksia märällä tienpinnalla. Taloudellisuus varmistetaan kestävyydellä ja pitkällä käyttöiällä.

Tavara-auton talvirenkaiden pito varmistetaan nastoilla tai kuviopalojen liitosrakenteilla, kumiseoksella, reunaefekteillä, edistyksellisillä urilla tai lamellien muotoilulla. Painavien tavara-autojen oikealla rengasvalinnalla on merkitystä, sillä painavaan autoon valittu vääränlainen rengas kuluttaa teiden pintoja turhaan.

Logo

Rengasvalmistajien jaosto
Teknisen Kaupan Liitto

Eteläranta 10
00130 HELSINKI
puhelin (09) 6824 130