< Takaisin

Moottoripyörän renkaat

Moottoripyörän renkaat merkitään kirjainyhdistelmällä M/C (motorcycle). Tällaisen renkaan saa asentaa vain moottoripyörän vanteelle.

Moottoripyörän renkaat ovat matalaprofiilirenkaita eli renkaan sivun korkeus on matalampi kuin sen kulutuspinnan leveys. Kosketuspinta on näin ollen suurempi ja ajovakaus parempi.

Valitse moottoripyörän renkaat pito-ominaisuuksien perusteella.

Renkaan kulutuspinnan pääurien pitää lain mukaan olla syvyydeltään vähintään 1,6 mm. Renkaan kulumisen voi tarkistaa renkaan sivupinnasta, jossa on merkintä "TWI". On suositeltavaa vaihtaa renkaat, kun urat ovat alle kaksi millimetriä syviä.

Moottoripyörän renkaat pääsevät täyteen suoritustehoonsa vasta tietyssä käyttölämpötilassa. Jokaisen ajon ensimmäisten kilometrien aikana ajonopeus tulisi pitää kohtuullisena (erityisesti silloin, jos ajokeli on kylmä ja kostea), kunnes renkaat ovat lämmenneet.

Uusilla renkailla tulee ajaa vähintään 200 kilometriä nopeita kiihdytyksiä välttäen, jotta renkaat kiinnittyvät kunnolla vanteelle. Uusien renkaiden pinta on sileä ja niiden pitää karheutua, ennen kuin ne saavuttavat optimaalisen pitotehonsa.

Logo

Rengasvalmistajien jaosto
Teknisen Kaupan Liitto

Eteläranta 10
00130 HELSINKI
puhelin (09) 6824 130