< Takaisin

Henkilöauton talvirenkaat

Milloin talvirenkaat?

Talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun aina, kun sää tai keliolosuhteet sitä edellyttävät. Talvirenkaat voivat olla nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat eli kitkarenkaat.

Lain mukaan talvirenkaiden pääurien syvyyden on oltava vähintään 3,0 millimetriä. Pääurilla tarkoitetaan leveitä uria kulutuspinnan keskialueella noin 3/4 leveydellä kulutuspinnasta. Talvirenkaiden turvasuositus lumisilla ja jäisillä teillä ajettaessa on vähintään viisi millimetriä

Kitkat vai nastat?

Valitse sopivat renkaat vastaamaan ajotapojasi ja tyypillisimpiä ajo-olosuhteita. Noin viisi autoilijaa kuudesta valitsee autoonsa nastarenkaat. Jäisillä teillä nastarengas on varma valinta, mutta lumisella tiellä sekä nastarenkaat että nastattomat renkaat toimivat hyvin. Nastattomien talvirenkaiden etuna moni pitää parempaa ajomukavuutta, vähäisempää melua sekä matalampaa vierintävastusta ja polttoainekustannuksia.

Talvirenkaiden valinnassa on olennaista valita pohjoismaisiin oloihin tarkoitetut renkaat. Erityisesti kitkarenkaissa tällä on merkitystä. Keski-Eurooppaan tarkoitetut nastattomat talvirenkaat on suunniteltu pitämään märillä ja paikoin lumisilla teillä, eivätkä ominaisuudet riitä pohjoismaisissa olosuhteissa. Suomessa lunta on enemmän ja hyvällä jääpidolla on suuri merkitys. Pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitetyssä kitkarenkaassa on otettu jää-, lumi-, märkä-, ja kuivapito mahdollisimman hyvin huomioon. Sekä nastattomien ja nastallisten talvirenkaiden ominaisuudet kehittyvät vauhdikkaasti.

Logo

Rengasvalmistajien jaosto
Teknisen Kaupan Liitto

Eteläranta 10
00130 HELSINKI
puhelin (09) 6824 130