< Takaisin

Henkilöauton kesärenkaat

Vain neljä pinta-alaltaan kämmenen kokoista aluetta pitävät auton kuljettajan hallinnassa ja auton kiinni tienpinnassa. Siksi pito-ominaisuuksia kannattaa pitää kesärenkaiden valinnassa tärkeimpänä valintakriteerinä. Näin vaikutat turvallisuuteesi.

Lain mukaan kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä, mutta pito-ominaisuudet heikkenevät jo silloin, kun urasyvyys kuluu alle neljän millimetrin. Renkaat kannattaa vaihtaa, kun urasyvyys on noin kolme millimetriä.

Muita renkaiden valinnassa huomioon otettavia seikkoja ovat vierintävastus, ajomukavuus, kulutuskestävyys, melu ja hinta. Rengasta valittaessa kannattaa pohtia ajotapaansa ja renkaiden käyttöolosuhteita, jotta osaa valita ajoneuvoonsa oikean suorituskyvyn omaavat renkaat.

Kesärenkaita saa käyttää ympäri vuoden, mikäli keli sen sallii. Kesärenkaiden jarrutusmatka talvisessa säässä on huomattavan pitkä verrattuna talvirenkaisiin.

Huom! Kitkarenkaat eivät sovellu kesärenkaiksi.

Kitkarenkaiden jarrutusmatka märällä tiellä on merkittävästi heikompi kuin hyväkuntoisen kesärenkaan. Niiden ominaisuudet vesiliirron vastustamiseen ovat heikot. Lue renkaiden vaihdosta täältä.

Logo

Rengasvalmistajien jaosto
Teknisen Kaupan Liitto

Eteläranta 10
00130 HELSINKI
puhelin (09) 6824 130