Renkaat ja ympäristö

Rengasvalmistajat tekevät koko ajan töitä parantaakseen renkaiden ympäristöominaisuuksia. Tarkkailussa on koko tuotantoprosessi materiaaleista kuljetuksiin. Tunnetut kansainväliset rengasvalmistajat Bridgestone, Continental, Goodyear ja Michelin ovat sitoutuneet toiminnassaan vastuulliseen ja kestävään toimintaan. Se tukee heidän ympäristöstrategioitaan, joilla he pyrkivät vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa ympäristövaikutuksia.

Tuotannon materiaalinkulutus ja päästöt minimiin

Rengasvalmistajat uskovat ennakoiviin ympäristötoimenpiteisiin. Se tarkoittaa, että tehtaat toimivat resurssitehokkaasti ja vähäpäästöisesti. Rengasvalmistajat ovat vähentäneet energiankulutustaan ja kasvihuonepäästöjään merkittävästi viime vuosina. Myös liuottimien käyttöä ja vedenkulutusta valvotaan.

Uusiutuvia materiaaleja muun muassa voikukista ja soijaöljystä

Rengasvalmistajien tavoitteena on valmistaa tuotteitaan yhä enemmän kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista, jotka ovat peräisin uusiutuvista luonnonvaroista tai kierrätetystä raaka-aineesta. Yhtiöt tutkivat luonnonkumin lähteiden ja tuotantoalueiden monipuolistamista, kasvikuitujen käytön laajentamista sekä fossiilisten luonnonvarojen korvaamista uusiutuvilla resursseilla.

Continental on investoinut viime vuosina voikukista saatavan luonnonkumin teollistamiseen ja Goodyear kehittää soijaöljyyn pohjautuvaa pintaseosta, mikä nostaisi renkaan suorituskykyä ja korvaisi raakaöljyn. Goodyear pyrkii kaksinkertaistamaan riisinkuoren tuhkasta valmistettavan silikan käytön rengasvalmistuksessaan kolmessa vuodessa.

Materiaalien hankintaketjut läpinäkyviksi

Yhtiöt korostavat vastuullisia periaatteita koko hankintaketjussa. Ympäristön kannalta vastuullisuus tarkoittaa esimerkiksi ympäristölakien ja määräysten noudattamista ketjun jokaisessa vaiheessa, toimittajien arviointia sekä vastuullista veden ja maa-alueiden käyttöä ja suojelua.

Vierintävastusta alentamalla päästöt pienemmiksi

Toimialalla on arvioitu, että suurin osa renkaiden kasvihuonepäästöistä liittyy niiden käyttöön. Renkaiden vierintävastuksen alentaminen parantaa polttoainetaloudellisuutta ja siten vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.

Logo

Rengasvalmistajien jaosto
Teknisen Kaupan Liitto

Eteläranta 10
00130 HELSINKI
puhelin (09) 6824 130