< Takaisin

Renkaiden pinnoittaminen

Renkaan kulutuspinnan loppuunkuluminen ei tee renkaasta käyttökelvotonta. Erityisesti raskaissa ajoneuvoissa laadukkaimmat rengasrungot säilyttävät ominaisuutensa pitkään, ja ne voidaan pinnoittaa elinaikanaan useaan otteeseen. Henkilöauton renkaiden pinnoite voidaan uusia kertaalleen. Renkaiden pinnoittaminen on hyvä vaihtoehto erityisesti raskaan kaluston renkaille, joita voidaan pinnoittaa uudestaan jopa neljä kertaa.

Pinnoittaminen pidentää renkaiden käyttöikää. Renkaiden pinnoituksella vähennetään rengasjätettä ja säästetään uusiutumattomia luonnonvaroja, sillä pinnoittamiseen tarvitaan vähemmän öljyä ja kumia kuin uuden renkaan valmistamiseen. Huolella tehty pinnoittaminen on järkevää ja paras vaihtoehto kiertotalouden kannalta. Renkaiden pinnoittamiseen on haettava Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin lupa. 

Renkaiden pinnoittaminen on ympäristöteko

Kuorma-auton renkaita pinnoitetaan Suomessa lähes eniten maailmassa. Kuorma-auton renkaan pinnoitus vaatii arviolta 70 litraa vähemmän öljyä kuin kokonaan uuden renkaan valmistus. Henkilöauton renkaan pinnoituksessa öljyä kuluu vain kolmasosa uuden renkaan valmistukseen tarvittavasta määrästä. Kumimateriaalia säästetään kuorma-auton renkaan pinnoituksella yli 40 kiloa ja henkilöauton renkaan pinnoituksella 4–5 kiloa. Pinnoituksen avulla säästetään maapallon uusiutumattomia luonnonvaroja.

Pinnoitetut renkaat kierrätetään käytön jälkeen tai ne päätyvät elinkaarensa lopulla meluvalleihin, törmäysesteisiin tai muihin hyödyllisiin käyttökohteisiin.

Renkaiden pinnoitukselle on selkeä tilaus myös tulevaisuudessa.

Lisää renkaiden kierrättämisestä täällä.

Logo

Rengasvalmistajien jaosto
Teknisen Kaupan Liitto

Eteläranta 10
00130 HELSINKI
puhelin (09) 6824 130